czwartek, 6 marca 2025 01:11
Reklama
10 lat kulinarnych odkryć - jubileuszowa edycja Restaurant Week już trwa!

Born to Be Foodie - 10 lat kulinarnych odkryć!

4 marca ruszyła jubileuszowa edycja największego festiwalu kulinarnego w Polsce – Restaurant Week. Pod hasłem „Born to Be Foodie” organizatorzy zapraszają na wyjątkową podróż smaków, w której udział weźmie ponad 400 restauracji z całego kraju, w tym 39 z Trójmiasta.
Born to Be Foodie - 10 lat kulinarnych odkryć!
Festiwal, który zmienia oblicze polskiej gastronomii

Od dekady Restaurant Week inspiruje miłośników dobrego jedzenia do odkrywania nowych smaków i celebracji wspólnych posiłków. To wydarzenie, które nie tylko promuje restauracje, ale także podkreśla ich rolę jako miejsc spotkań i budowania relacji.

Hasło „#BorntoBeFoodie” symbolizuje pasję do kulinariów jako coś więcej niż chwilowe zainteresowanie – to styl życia i prawdziwe powołanie.

Co czeka na uczestników?

Festiwalowi goście mogą liczyć na trzydaniowe, autorskie menu w specjalnej cenie, często nawet o 50% niższej niż standardowa karta. To doskonała okazja, by poznać nowe restauracje i spróbować dań przygotowanych przez najlepszych szefów kuchni.

Wśród trójmiejskich restauracji biorących udział w tegorocznej edycji znalazły się m.in.: Papieroovka Cider Garden (Gdańsk), Pelican (Sopot), Butchery&Wine (Gdynia), Canis (Gdańsk), Mezalians (Gdynia), Fisherman (Sopot) oraz Mono Kitchen (Gdańsk) – i wiele więcej.

Nowe smaki i kulinarne eksperymenty

Restaurant Week to nie tylko tradycyjne smaki, ale też odważne kulinarne eksperymenty. Organizatorzy zapowiadają oryginalne połączenia, wśród których znajdą się m.in. sushi z pierogami, mięso z drukarki 3D czy deser kawowy z czosnkiem. 

To wydarzenie zachęca do wyjścia poza swoją strefę komfortu i spróbowania czegoś nowego. Każda wizyta w festiwalowej restauracji to szansa na kulinarną przygodę.

Rezerwacje już ruszyły!

Aby wziąć udział w Restaurant Week, wystarczy wejść na stronę RestaurantWeek.pl, wybrać restaurację, liczbę osób oraz jedno z dwóch dostępnych menu.

Więcej informacji o organizowanych festiwalach można znaleźć na stronie RestaurantWeek.pl oraz w aplikacji RestaurantClub.

Jubileuszowa edycja potrwa do 17 kwietnia. To doskonała okazja, by świętować dekadę kulinarnych odkryć i spróbować czegoś wyjątkowego. 

 Do zobaczenia przy stole!

Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu kwidzyn1.pl z siedzibą w Tczewie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Komentarze

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama